Efter den lækre hindbærcrumble, jeg lavede forleden, har jeg virkelig været i crumble-humør. Så da vi forleden fik besøg af mine svigerforældre, og jeg skulle bikse en hurtig dessert sammen, gik jeg igen i crumble-gear. Det blev til denne her æblecrumble-tærte-agtige ting, som slet ikke var tosset.
Æblemos fra fryseren og alt godt fra kolonial-skuffen + et godt skud smør. Og en god kugle vaniljeis til. Så var desserten hjemme. Med under 10 minutters arbejdstid. Et stort hit, når det skal gå lidt stærkt med at lave mad.
Jeg valgte at lægge en del af crumbledejen i bunden af tærten for at holde lidt på æblemosen. Det gav et lidt tærte-agtigt præg til crumblen.
Hvis du spiser striks lchf, er denne crumble ikke idéel for dig, da den indeholder både havregryn og bodhvedemel. Tag i stedet et kig på denne her sukkerfri rabarbercrumble, som er helt glutenfri.
Æblecrumble-tærte
- 1 dl havregryn
- ½ dl boghvedemel
- ½ dl mandler
- 1 spsk kokosfibermel
- 1 dl kokossukker
- 100 g smør
- 1 nip salt
- ½ tsk vanilje
- Ca. 4 dl æblemos
- ½ dl mandelflager
Kom alle de tørre ingredienser undtagen mandelflager i en foodprocessor, og blend, så mandlerne bliver til groft mel. Tilsæt smør, og blend, til dejen samler sig til en crumble-dej.
Hæld ca. halvdelen af dejen i en lille, smurt tærteform (Ø 22 eller mindre), og pres den ned, så den hænder sammen og danner en bund. Hæld æblemosen over, og smulr resten af crumble-dejen løst over æblemosen. Det behøver ikke danne et tætsluttende låg.
Bag kagen 30-40 minutter ved 180 grader. Skru evt. op på 200 de sidste minutter, så kagen kan få lidt farve.
Servér med vaniljeis.
Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.
0 comments on “Æblecrumble-tærte”Tilføj din