Æblefesten vil ingen ende tage i mit køkken. I dag blev det til en skøn æblecrumble, hvor jeg fandt god anvendelse for min æblesirup med kanel, kardemomme og stjerneanis. I stedet for bare at vende æblerne med sukker og krydderier, får man en langt mere intens æblesmag ved at bruge krydret æblesirup.
En crumble er en meget enkel kage, så jeg kan godt lide at give den et ekstra kick med krydderier og fyld, så den ikke bliver for kedelig. De syrlige brombær og den søde marcipan giver et rigtig rart modspil til hinanden og sætter sammen med “julekrydderierne” lidt fut i æblerne. Mandler og hasselnødder giver lidt ekstra knas i kagen.
Alt i alt en kage med masser af smag, som et superlet at lave. Og som ovenikøbet blev godkendt af to kagespisende små børn, som godt kunne lide “müeslibaren” 🙂
Æblecrumble med brombær, krydret æblesirup og nødder
Frugtfyld:
- 3 æbler (jeg brugte madæbler)
- 3 spsk æblesirup med kanel, kardemomme og stjerneanis (alternativt brug 2 spsk sukker og tørre krydderier)
- 1 dl brombær
- 1 håndfuld mandelsplitter
- Ca. 20 g revet marcipan
Smuldredej:
- 100 g sukker
- 1 knivspids ren vanilje
- 100 g smør
- 30 g hvedemel
- 20 g hasselnødder (evt. let hakkede)
- 150 g havregryn
Start med at lave smuldredejen:
Blend sukker, vanilje, smør og hvedemel godt sammen i en foodprocessor (eller brug fingrene). Tilsæt hasselnødder og havregryn og blend, så det samler sig. Blend ikke for længe – jeg kan godt lide, at havregrynene og nødderne bevarer så meget af deres struktur som muligt, så der er mere at tygge på.
Lav så fyldet:
Befri æblerne for kernehuse, og skær dem i både. Vend dem med æblesirup, mandelsplitter og marcipan, og fordel dem i et fad. Fordel brombærrene ovenpå æblerne, inden smuldredejen smuldres udover.
Æblecrumblen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter.

2 comments on “Æblecrumble med brombær, krydret æblesirup og nødder”Tilføj din