Mindmap2017

Året der kommer – mindmap for 2017

Jeg er ikke den allerstørste fan af nytårsforsætter. Sådan noget med, at nu vil jeg tabe 5 kg og gå tidligt i seng hver dag – det holder jo lige præcis 5 minutter ind i det nye år, og så er det glemt igen. Måske ligger det og gnaver som lidt ubevidst dårlig samvittighed – men det er cirka også dét for mig.

Jeg tror dog, at der er noget godt i at tænke over, hvad man ønsker sig af sit nye år. Men jeg tror mere på at formulere det som drømme, ønsker og ambitioner end på at sige “Nu vil jeg”, eller endnu værre: “Nu skal jeg!” eller den rigtig grimme: “Nu bør jeg.” (Øv, der er bare ikke noget værre end ting, man bør, vel?)

For nylig stødte jeg på internettet på idéen om at lave et mindmap for sit kommende år. Simpelthen tegne et “kort” over de områder i éns liv, der er vigtige, og skrive lidt om de tiltag, man gerne vil prioritere på de forskellige områder. Jeg syntes, det var en rigtig inspirerende idé, og jeg brugte lidt tid på at rode med det i går.

Jeg inddelte mit mindmap i felterne: Sundhed, karriere, sjov, økonomi, relationer og hjem. Det var de områder, der gav mening for mig. Ud fra dem prøvede jeg at nedfælde nogle af de indsatsområder, som er vigtige for mig at arbejde med.

Jeg synes, det var en rigtig god måde at anskueliggøre de områder, der er vigtige i mit liv – og ikke mindst at se, hvordan de hænger sammen. Fx står “rejser” under feltet “sjov”. Vi har en drøm om en tur til New York og USAs østkyst – om ikke i 2017 så i 2018. Det hænger tæt sammen med feltet “økonomi”, hvor vi gerne vil betale vores boligkredit ud og spare mere op. Det indebærer fx bedre indkøbsplanlægning – hvilket igen hænger sammen med “kost”, som står oppe under “helbred”, hvor jeg gerne vil have færre impulsmåltider. Dem har der nemlig været usædvanligt mange af i 2016. Opsparingen hænger også sammen med nogle boligprojekter – fx at få istandsat vores gang her i lejligheden, hvor der skal laves en masse dyrt el-arbejde.

Det er jo ikke raket-videnskab, det her, men det er et godt motivationsredskab at se det hele sort på hvidt… eller… mange farver og hvidt 🙂

En del af processen er vist, at man selv skal sidde og tegne. Men jeg er håbløs til at tegne og valgte derfor at lave det i InDesign (man er vel en slags grafiker!). Jeg vil dele mit mindmap med jer her i håb om, at I måske kan bruge det som inspiration til at tænke over hvilke områder, der måske skal have særlig opmærksomhed  i jeres liv i det nye år. Jeg har i øvrigt med vilje sorteret nogle af de felter fra, som var mere private.

Mindmap2017

Nogle af de områder, jeg særligt har fokus på, ligger under feltet “sundhed”. Jeg har haft for meget bøvl med min astma i år, og (bl.a.) derfor har jeg en stærk ambition om at komme i gang med at dyrke noget mere motion. Ikke hardcore-træning – bare lidt styrketræning herhjemme med håndvægtene, en løbetur i ny og næ, svømme en gang om ugen og så gå nogle flere gode ture, hvor jeg også får frisk luft.

Derudover er sang også et vigtigt fokusområde i 2017. Jeg starter på en 1-årig sangeruddannelse på Complete Vocal Institute til marts. En drøm, jeg har haft i lang tid. Jeg skal arbejde mere seriøst med min stemme, og det indebærer bl.a., at jeg gerne vil have styrket mine mavemuskler og min generelle fysik for at være en stærkere sanger.

Jeg vil også gerne se venner og familie endnu mere – særligt dem, der bor på den anden side af Storebælt, som vi er pinligt dårlige til at få besøgt. Og så drømmer jeg om flere koncert- og teateroplevelser. Og om at blive bedre til at skabe (og pleje) nye relationer.

Der er mange andre ting, jeg drømmer om. Måske når jeg det hele. Måske når jeg halvdelen. Eller endnu mindre. Det har i hvert fald været en god proces at tegne mit mindmap for 2017. Jeg vil printe det ud og hænge det ved siden af mit spejl, så jeg kan kigge på det engang imellem og minde mig selv om, hvad der er vigtigt. Det kan også være, jeg kommer i tanker om flere ting, der skal tilføjes henad vejen.

Rigtig godt nytår! Og tak fordi du har læst med her på bloggen i løbet af 2016 🙂

0 comments on “Året der kommer – mindmap for 2017Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: