Nytårsmenu 2013

7 retters nytårsmenu, 2013

Nytårsmenu 2013I år skal vi prøve noget,vi aldrig har prøvet før herhjemme til nytår. Vi skal fejre nytår bare med os selv – og vi har glædet os næsten et helt år! Efter et par år med store nytårsfester trænger vi sådan til en nytårsaften, hvor vi bare kan være os 2 (og vores 2 katte), spise noget rigtig lækker mad, drikke champagne, vin og drinks, se fjollet nytårstv og vælte om på sofaen, når vi ikke orker mere.

Vi har gået i nogle dage og prøvet at udvælge de retter, vi allerhelst ville spise til vores hygge-forkælelsesnytårsaften. Det var virkelig svært at vælge! Jeg ville gerne have jordskoksuppe til forret, mens Andreas har en tradition for at spise Karolines Køkkens klassiske torskeret med creme fraichesauce, æg, rejer og kaviar. Hovedretten var vi nogenlunde enige om – bøffer! Men ved desserten blev det igen svært – når man nu både gerne vil have is, chokolademousse og kage.

Løsningen lå så lige for, at det var utroligt, vi ikke så den før: 7 retters middag! Nøgleordet bliver små portioner med alt det bedste, vi kan lide. Og så bliver det noget med at forberede retterne i god tid, så hele aftenen ikke skal bruges i køkkenet (selvom det nu også kan være hyggeligt nok!).

Her får du vores endelige bud på en 7 retters nytårsmenu med links til de opskrifter, jeg agter at basere mine retter på. Der bliver nok nogle tilretninger og lidt improvisation undervejs, men her er i hvert fald udgangspunktet:

7 retters nytårsmenu

Starter-snack til at hygge med under nytårstalen: blinis med rejer og kaviar (ja, altså snydeudgaven!) på en creme fraichecreme med purløg og rødløg.

Forret 1: Torskeret med creme fraichesauce, portionsanrettet. (“I think, we’ll have white wine with the fish, James!”)

Forret 2: Jordskoksuppe.

Mellemret: Champagnegranité. (“Champagne, ya… Sssssame, same procedure as last year, Miss Sophie?”)

Hovedret: Højrebsbøffer, hasselbackkartofler, Den ultimative festsauce. Salaten bliver noget med kål – formentlig Rødkålssalat med pestodressing, peberfrugt og parmesan. Jeg orker nemlig ikke ruccola og babyleaves, som ikke har nogen smag her om vinteren.

Dessert 1: Baked alaska med blåbæris – blåbæris sat på en kagebund – måske en nøddebund som denne – sprøjtet smukt med marengs, som brændes lige inden servering. Måske prøver jeg at give isen en kerne af noget hindbærsyltetøj… Det bliver et eksperiment! (“I think we’ll have port with the fruit!” “Oh, … no! S…ame procedure as last…” ” Yes, the same procedure as every year, James!“)

Dessert 2: After Eight-chokolademousse (jeg har tænkt mig at tilføje lidt ekstra hakket After Eight til opskriften).

… Og så skal vi selvfølgelig have champagne og kransekage kl. 24. Om det bliver mig eller den lokale bager, der skal stå for leverancen, er endnu uvist 🙂

Stjæl min nytårsmenu, hvis du har lyst, eller lad dig inspirere!

Rigtig godt nytår og tusind tak for, at I har læst med i 2013. Jeg håber, vi ses i 2014! Nytårsmenu 2013

2 kommentarer til “7 retters nytårsmenu, 2013Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *