Glædelig palmesøndag! Skal du have gæster til påskefrokost i dag eller i løbet af påsken? Så har jeg samlet 5 gode frokostopskrifter fra arkiverne. Der er lidt sild, noget gravad laks (som faktisk ligger på Foodgeeks blog, hvor jeg har gæsteblogget), hønsesalat og en salat med spidskål, æg, rejer og avocado. Lav et festfyrværkeri af en frokost med alle 5 retter, eller udvælg 1-2 stykker, alt efter hvad tiden og overskudet er til.
Hvad med brød?
Hvad gør man egentlig med brød til påskefrokosten, når man serverer sådan noget som sild, hvis man spiser LCHF? Tja, enten gør man som jeg og spiser den ene skive rugbrød, som nok ikke gør den store skade, medmindre man er decideret allergisk over for gluten. Ellers bager man noget lækkert chiaknækbrød, en stak grøntsagsfladbrød eller måske det gode grøntsagsbrød fra “LCHF året rundt”. Jeg kan i øvrigt også anbefale at bruge hjertesalatblade, halve peberfrugter eller agurkeskiver som “brød”. Det fungerer faktisk helt fint, og man rejser sig fra bordet med en lettere følelse i maven, end hvis man havde fyldt sig med mel, kerner osv.
Her kommer lige de 3 brødopskrifter:
Og her kommer de 5 gode til påskefrokosten:
Julesild: Ja, selvom det hedder julesild, kan det altså sagtens serveres til påske også! Sild, creme fraiche, rødbeder, æble og løg. Superlækkert og nemt at lave!
Karrysild: Behøver vel nærmest ikke mere introduktion? Det er bare godt!
Sukkerfri gravad laks (på Foodgeek.dk): Jeg gæstebloggede sidste år på Foodgeek.dk med bl.a. denne opskrift på sukkerfri gravad laks med hjemmelavet rævesovs. Uh, det var godt!
Spicy hønsesalat: Den klassiske hønsesalat har fået et twist med peberfrugt og chorizo.
Salat med spidskål, rejer, æg og avocado: Smuk og forårsagtig salat, der mætter supergodt og sagtens kan stå alene som frokostret i min verden. Server evt. brød til, hvis der er brug for det.
0 comments on “5 gode til påskefrokosten”Tilføj din