Andebryst glaseret med kirsebær og lakrids

3 x and til Mortensaften

Jeg er simpelthen ikke det store geni, når det kommer til sådan noget med at huske højtider og mærkedage. Jo altså, jeg er da med på d. 24. december, Nytårsaften, Påskedag, vores bryllupsdag og sådan noget – men Mortensaften, Mikkelsdag, Valdemarsdag og sågar Skt. Hans kan godt knibe for mig.

Er I andre gode til at huske sådan noget? Og har I nogen gode Mortensaften-traditioner?

Nå, men i hvert fald er det jo så godt, at min omverden minder mig om, at der er noget i gære – på formiddagens indkøbstur i Netto og Irma var der fx ænder alle steder, og flere af mine med-madbloggere blogger også lækre opskrifter på and i dag. Så hvis jeg ville, kunne jeg faktisk godt nå at fyre en gang and i ovnen og fejre Mortensaften med manér!  Men ak, jeg har i al min utjekkethed  lagt en bandøvelse i aften, og Andreas er i øvrigt lagt ned af noget omgangssyge, så ingen and til os! Vi nøjes nok med en lille kylling 🙂

Men derfor kan I derude jo stadig godt nå ned i Irma og flå et stykke fugl op af kølemontren og lade som om, at I da hele tiden havde været vildt forberedt på Mortensaften! Her kommer 3 bud på, hvad du kan gøre ved anden – der er både til de travle og de mindre travle, til de eksperimenterende og til de mere klassiske. Der er sågar også lidt fra de “gode” gamle dage, hvor man stadig spiste kartofler, nudler osv. her i foretagendet. Rigtig god fornøjelse – og glædelig Mortensaften!


 3 x and til Mortensaften

Andebryst glaseret med kirsebær og lakrids

Andebryst glaseret med kirsebær og lakrids (5)_FAV_RED

Andesteg med ingefær og græskarstuffing

Andesteg med ingefær og græskarstuffing

And med æbler, valnødder og sherrymarinerede svesker og abrikoser

Andesteg med æbler, valnødder og sherrymarinerede svesker

0 comments on “3 x and til MortensaftenTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: