3 blogs jeg ka li

3 blogs, jeg ka’ li’ – som ikke har noget med mad at gøre

Du har sikkert regnet ud, at jeg er sådan én, som bruger en hel del tid på at læse madblogs. Men jeg følger faktisk også nogle blogs, som ikke har noget med mad at gøre. 3 af dem vil jeg dele med dig i dag.

Jeg elsker at læse madblogs og savle over andre madbloggeres lækre billeder og idérige opskrifter. Jeg bruger alt for mange timer på Pinterest og Bloglovin’, og jeg henter meget inspiration på forskellige amerikanske blogs.

Men jeg følger faktisk også med på et par makeup-blogs og en enkelt sy-blog. Og så følger jeg altså de her 3 yndlings-blogs, som jeg vil dele med dig i dag. Vi skal omkring det nørdede, det morsomme og det nuttede.

Er du klar?

3 blogs jeg ka li


3 blogs, jeg ka’ li’ – som ikke har noget med mad at gøre

Blog nr. 1: Anton Pihl

Min gode ven Anton blogger om noget så hot som vexillologi og heraldik. Ja, klap lige de ord en gang: VE-XIL-LO-LO-GI og HE-RAL-DIK. Bag de mærkelige ord gemmer sig læren om flag og våbenskjolde. Yes, it’s a thing! Det har taget mig flere års venskab og mange forklaringer at forstå forskellen. Jeg har sågar været med til foredrag i Dansk Heraldisk Selskab! Det er nørdet, det er vildt – og det er faktisk mere interessant, end man lige skulle tro at finde ud af, hvorfor Dannebrog, Union Jack, Stars and Stripes og alle de andre kendte flag ser ud, som de gør. I hvert fald når Anton fortæller om det.

Måske er du stødt på Anton i tv, hvor han ofte bliver hevet ind, når New Zeeland skal have nyt flag eller sådan noget. Anton er virkelig god til at gøre nørdede ting spændende og letforståelige for almindelige mennesker. Hvis du fx fulgte hele debatten om Dannebrog i Folketingssalen, så skulle du tage og læse Antons vinkel på det. En saglig, nuanceret, stille og rolig gennemgang af emnet, fri for sensationslystne journalister, der ikke aner en pind om det, de skriver.

Anton skriver på engelsk – bare lige så du er forberedt.

https://antonpihl.wordpress.com/

Blog nr. 2: Reali_tirsdag

I en helt og aldeles anden boldgade er Reali_tirsdag. En blog, som min ældste nevø, Alexander, netop har startet efter flere års tilløb. Alexander skriver de mest absurd morsomme hverdagsbetragtninger, som vi i hans familie og vennekreds har kunnet skraldgrine over på facebook de sidste mange år. I kender det godt ikke? Den slags updates, som man læser højt for hinanden, mens man klukker 😉 Nu kan offentligheden også få del i dem på Reali_tirsdag.

Jeg læste Alexanders første blogindlæg – en Top10 over irriterende typer i den kollektive trafik – forleden morgen på kontoret. Jeg prøvede alt hvad jeg kunne, men jeg kunne simpelthen ikke lade være med at stå og sprutte af grin ind i min computerskærm, indtil det blev pinligt, og jeg måtte forklare min kollega, hvad jeg havde gang i. Efterfølgende læste han det også og spruttede videre.

Bloggen hedder Reali_tirsdag, fordi… duh… indlæggene med betragtninger over hverdagens realiteter kommer hver tirsdag.

http://realitirsdag.dk/

Blog nr. 3: Kofoeds Kattecirkus

Okay, okay, det er lidt snyd, fordi det faktisk er min egen blog. Hvis du ikke vidste det, så startede jeg en katteblog for godt ½ år siden. Det tog mig lidt lang tids overvejelse at tage mig sammen til at gøre det, men jeg er simpelthen så glad for, at jeg kastede mig ud i det, for har har det så sjovt med den blog!

På bloggen deler jeg historier om vores 3 katte (og indtil videre 1 gæstekat), som jeg håber, andre kan få glæde af. Fx noget om, hvordan du træner din kat; noget om dengang Stoffer havde katteinfluenza; noget om at børste tænder på sin kat; og noget om dengang Fie faldt ned fra altanen. Alt sammen noget, som jeg håber, andre katteejere kan have glæde af, og som jeg selv har savnet at kunne finde i Danmark. I udlandet har man masser af katteblogs – her i Danmark står det lidt mere stille. Og det kan jo ikke nytte noget!

Der er også tossede memes, nuttede kattebilleder og tanker om det at have kat (og andre husdyr) på min katteblog.

http://www.kofoedskattecirkus.dk/

Hvilke blogs følger du? Har du nogen gode anbefalinger?

0 comments on “3 blogs, jeg ka’ li’ – som ikke har noget med mad at gøreTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: