10 gode på Netflix

10 gode på Netflix

Glædelig 1. januar. Pyh, jeg var ikke mange sure sild værd, da jeg vågnede i morges. Efter nogle timer på sofaen med min dyne, rester af kransekage og nytårskoncert fra Wien begyndte jeg at føle mig nogenlunde som et menneske igen. Faktisk så meget, at Andreas og jeg pakkede vores skøjter og tog til Frederiksberg Runddel for at få noget frisk luft. Jeg har nemlig fået mine helt egne hvide, smukke kunstskøjter for første gang nogensinde.

Men nye skøjter skal slibes, før de kan tages i brug – og selvom skøjteudledningen på Frederiksberg tilbyder skøjteslibning, så viste det sig, at det foregår fra dag til dag. Så vi fik os en lang næse og måtte slæbe os tilbage til Vanløse igen med uforrettet sag. Typisk, når man endelig lige havde kæmpet sig op af sofaen.

Og apropos sofaen – det er jo dér, man skal tilbringe 1. januar, ikke? Og gerne med en god serie kørende. Helst noget binge-worthy underholdning. Og hvis der er noget, vi er gode til herhjemme, så er det at se Netflix. Så selvom det er lidt sent (1. januar er jo næsten slut), så får du har 10 serier på Netflix, som jeg synes, du skal give en chance. Der er alt fra tosset sci-fi til britisk adel, pirater og zombier. Kort sagt, god kvalitetsunderholdning 😉

Og hey – hvis du sidder og mindes mit 2017-mindmap fra i går, hvor jeg bl.a. minder mig selv om at se mindre Netflix – så er ironien ikke tabt på mig 😉 Men altså… Der gælder bare særlige regler for 1. januar. Og måske egentlig også 2. januar. Vi har i hvert fald taget fri fra arbejde for at få ladet batterierne helt op, inden hverdagen bryder løs igen.

10 gode på Netflix


10 gode serier på Netflix

Stranger Things

Den sødeste, men også ret spændende historie om en dreng, der på mystisk vis forsvinder ind i en anden dimension, og hans mor, der leder efter ham, samtidig med at hans 3 venner også leder efter ham, hjulpet af en mystisk pige. De 12-årige drenge leverer så overraskende gode og meget underholdende præstationer, som gør, at man som voksen sidder og klukker og virkelig bliver grebet af deres eventyr. Serien foregår i 80’erne og har stærke undertoner af E.T og Stephen King-universer.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Simpelthen så syret og tosset serie om en holistisk detektiv (Ja, du læste rigtigt!) og en stakkels fyr (spillet af Elijah Wood, aka Frodo), der får ham og hans bizarre univers på halsen. Der indgår i historien også en holistisk lejemorder, som hverken har arbejdsgivere, mål eller modtager løn, men som bare myrder folk, universet sender til hende – altså alle, hun møder. Og sindssyge skurke, som kan bodyswappe og zappe menneskers sjæl over i dyr og vice versa. Total weirdness!! Serien er baseret på en historie af Douglas Adams, som har skrevet “Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” – og det fornemmer man tydeligt allerede efter de første 5 minutter. Og så sidder man ellers og skiftevis tager sig til hovedet, småklukker, holder sig for øjnene og prøver desperat at holde fast i de mange tråde, historien spinder.

Modern Family

Hvis du ikke allerede har set Modern Family, så kom i gang. NU! Efter min mening den sjoveste og bedst komponerede sitcom siden Friends. Serien handler om en virkelig moderne familie med dine, mine og vores børn. 60-årige Jay med wife no. 2: hotte, unge Gloria, hendes excentriske søn, Manny, og deres fælles søn Joe; sønnen Mitch, hans partner Cameron og deres adoptivdatter; og datteren Claire og hendes kernefamilie med 3 børn og hendes mand, Phil, som selv synes, han er en “cool dad”. Man føler næsten, at det er éns egen sindssyge familie, man er sammen med. 7. sæson er lige kommet på i dag – thank you, Netflix!

Sherlock & Elementary

Benedict Cumberbatchs portrættering af Sherlock Holmes er legendarisk og højt besunget. Jeg er tosset med den. Men den mindre kendte Sherlock Holmes-serie, Elementary, fortjener også en chance. Lucy Liu spiller en kvindelig Hudson, og serien foregår i New York. Det lyder måske lidt poppet, men jeg synes virkelig, serien vinder ved nærmere bekendtskab. Begge serier er selvfølgelig krimier, hvor det handler om at finde det hårstå og det cigaretskod, som leder Sherlock Holmes til morderen. It never gets old…

Downton Abbey

Jeg elsker Downton Abbey næsten ligeså meget, som jeg elsker Matador. Og det siger ikke så lidt! Jeg mangler stadig at se 6. og sidste sæson og dermed få slutningen på fortællingen om den adelige Crawley-familie og deres glæder, sorger, udfordringer og eventyr i 1910’ernes og 20’ernes England. Fantastisk serie med vidunderlige karakterer, fængende plotlinjer og tør, britisk humor af allerbedste slags – især når den leveres af Maggie Smith!

Shameless

Aldrig har en serie levet så godt op til sit navn som Shameless! Den dybt alkoholiserede Frank Gallagher er det mest skamløse menneske, der findes. Han sejler rundt i en evig brandert og svigter sine 6 børn i en helt uhyggelig grad, så de må klare sig selv – og derfor også tit er ret skamløse. Serien er på én gang vildt deprimerende og vildt underholdende – og man kan bare ikke andet end at holde af storesøster Fiona, som forsøger at tage sig af sine søskende og samtidig få sit eget liv til at hænge sammen. Ekstra bonus: Hvis du kan huske svigersønnen, Van, fra 00’er sitcom’en Reba, vil du få et glædeligt gensyn med ham i rollen som white trash-naboen med motherfucker-skæg og ølvom.

Black Sails

Arrrrh matey, this be a fine tv-show! Pirater, guldskatte, løsagtige damer, korrupte magthavere og seriøst mange slagscener. What’s not to like? Jeg kan næsten ikke vente, til næste sæson rammer Netflix i slutningen af måneden, så jeg kan finde ud af, hvad der sker med Kaptajn Flint, Red Rackham, Charles Vane og alle de andre.

Izombie

“Åh, ikke en zombie-serie, vel?” var min første reaktion, da Andreas foreslog, at vi skulle se Izombie. Men jeg faldt alligevel helt for historien om den unge læge, Liv, som bliver zombie og får arbejde på det lokale lighus for at have adgang til hjerner – kun for at erfare, at hun får folks erindringer og egenskaber, når hun spiser deres hjerner, og derfor kan være stærkt behjælpelig med at opklare deres mord. Det er nøjagtigt så tosset, som det lyder – men altså ret underholdende.

Gotham

Gotham City før Batman, hvor den unge, ambitiøse og retskafne detective Gordon forsøger at skabe ret og retfærdighed i syndens by. Serien er dyster og fuld af bundkorrupte politifolk og absurde superskurke – deriblandt “The Penguin” i sin tilblivelse. Jeg forstår ikke, hvorfor Netflix ikke har smidt en ny sæson op endnu. Måske er serien ikke populær nok i Danmark – men nu gør jeg i hvert fald et forsøg på at øge dens udbredelse 🙂

Hvad er dine favoritserier på Netflix?

 

5 comments on “10 gode på NetflixTilføj din

  1. Jeg er ret vild med New Girl, som efter min mening også kommer ind under kategorien “Friends like”.
    Og jeg er også pjattet med Modern Family, så tusind tak for info om at 7. sæson er blevet frigivet! Det har jeg ventet længe på 🙂

  2. Jeg skal helt klart se Gotham i løbet af de kommende måneder, og så overvejer jeg også at give Modern Family et forsøg. Mine egne favoritter er Stranger Things, Sherlock, American Horror Story, Sense8 og How to Get Away With Murder.

    1. Uh, der er vist også nogle serier dér, jeg skal lure på! Sense8 og How to get Away With Murder har jeg haft i kikkerten flere gange…

  3. Arrested Development er vanvittig og morsom, og er sammen med Mordern Family det absolut sjoveste der ligger på Netflix, efter min mening 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: